elements1-3

Telefoon: +31 6 14 12 56 96

elements1-1

E-Mail: Info@seolo.nl

10 simpele dingen die je kunt doen voor het maken van een goede website

 

Heb je zin in een simpel en praktisch artikel met een aantal handige tips? Ik heb de 10 simpele dingen voor je op een rij gezet die je kunt doen om een goede website te bouwen zonder een SEO expert te zijn.

Lees snel verder!

Een goede website maken, 10 simpele dingen die je kunt doen zonder een SEO expert te zijn.

Om ervoor te zorgen dat je website goed scoort in zoekmachines als Google, hoef je niet per se meteen een SEO expert in de arm te nemen. Er zijn diverse dingen die je zelf kunt doen om ervoor te zorgen dat je website beter gevonden wordt. Wij geven je graag 10 tips:

 

Verbeter je website

Bezoekers moeten zich prettig voelen op je website, het moet toegankelijk zijn en makkelijk verteerbaar. We beginnen met 10 simpele dingen die je kunt doen voor een goede website met meer bezoekers.

 1. Zorg ervoor dat je website eenvoudig te gebruiken is. Je bezoekers moeten gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken.
 2. Zorg ervoor dat je website snel laadt. Bezoekers hebben geen geduld voor een trage website.
 3. Maak je website responsive, zodat deze goed werkt op alle apparaten.
 4. Zorg ervoor dat de inhoud van je website relevant is en up-to-date. Bezoekers willen waardevolle informatie vinden op je site.
 5. Gebruik aansprekende afbeeldingen en videos om de aandacht van bezoekers te trekken. Let wel op dat deze afbeeldingen en videos niet te groot zijn, omdat dit kan leiden tot trage laadtijden van je site.
 6. Gebruik mooie en professionele typografie op je site, zodat deze er aantrekkelijk uitziet. Let wel op dat de fontgrootte niet te klein is, want dan is het lastig om de tekst te lezen.
 7. Zorg ervoor dat je website eenvoudig te delen is op social media. Dit kan door social media knoppen toe te voegen aan je site.
 8. Zorg ervoor dat je contactgegevens makkelijk te vinden zijn, zodat bezoekers je gemakkelijk kunnen bereiken.
 9. Maak gebruik van analyseprogramma’s, zodat je weet hoe bezoekers je site gebruiken en welke pagina’s populair zijn. Op basis van deze data kun je je website verbeteren.
 10. Zorg ervoor dat je website regelmatig geüpdatet wordt, zodat bezoekers altijd nieuwe content kunnen vinden op je site.

Waar moet je nog meer op letten?

Als je een website wilt maken, moet je ten eerste nadenken over het doel van je website. Wil je informatie delen? Of wil je misschien een online winkel starten? Vervolgens is het belangrijk om te bedenken welke functionaliteiten je nodig hebt.

Voor een informatieve website is het belangrijk dat de website duidelijk en overzichtelijk is. Zorg ervoor dat de navigatie makkelijk te begrijpen is en maak goed gebruik van headings en subheadings. Zorg ook voor het visuele aspect met relevante afbeeldingen die de tekst ondersteunen.

Als je een online winkel wilt maken, is het belangrijk dat de website veilig is. Zorg ervoor dat alle pagina’s https:// gebruiken en installeer een SSL-certificaat. Het is ook belangrijk om betrouwbare betaalmiddelen toe te staan, zoals iDeal of PayPal. Vergeet ook niet om de verzendkosten en retourbeleid duidelijk weer te geven.

Hoe kan ik meer bezoekers krijgen op mijn website?

Als je een website hebt, is het logisch dat je wilt dat er zo veel mogelijk bezoekers op komen. Maar hoe doe je dat? Hier volgen een aantal simpele tips die je kunt toepassen om meer bezoekers naar je website te trekken.

Zorg ervoor dat je website goed vindbaar is in zoekmachines

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om meer bezoekers naar je website te krijgen, is ervoor zorgen dat hij goed vindbaar is in zoekmachines. Zorg ervoor dat je de juiste keywords gebruikt en maak gebruik van SEO (Search Engine Optimization). Als je niet weet hoe dit werkt, kan het verstandig zijn om hiervoor hulp van een expert in te schakelen.

Gebruik social media

Social media is een geweldige manier om mensen naar je website toe te leiden. Zorg ervoor dat je actief bent op de sociale kanalen die relevant zijn voor jouw doelgroep en plaats regelmatig interessante en relevante content met verwijzingen naar jouw website.

Zorg ervoor dat je website snel laadt

Een andere belangrijke factor die kan meespelen in het aantal bezoekers dat je naar je website krijgt, is de snelheid waarmee de pagina’s laden. Als je pagina’s langzaam laden, zullen bezoekers sneller afhaken en ergens anders gaan kijken. Zorg ervoor dat je website zo snel mogelijk laadt door onnodige elementen weg te laten en een goede hostingprovider te kiezen.

 

vindbaar zijn

Maak gebruik van emailmarketing

Emailmarketing is een geweldige manier om mensen naar je website te leiden. Zorg ervoor dat je een mailinglijst aanmaakt en mensen hierop abonneert wanneer ze jouw website bezoeken. Stuur vervolgens regelmatig interessante emails met links naar je website.

Schrijf gastblogs

Gastblogs zijn een geweldige manier om mensen naar je website te leiden. Zoek websites die relevant zijn voor jouw branche en vraag of je een gastblog mag schrijven. Zorg ervoor dat je blog interessant en informatief is, zodat mensen door willen klikken op links naar je website.

Maak gebruik van advertenties

Advertenties zijn een andere manier om mensen naar je website te leiden. Er zijn verschillende soorten advertenties die je kunt gebruiken, dus kies degene die het beste bij jouw situatie past. Denk bijvoorbeeld aan Google AdWords of Facebook Ads.

Zorg ervoor dat je website goed werkt op mobiele devices

Als je website niet goed werkt op mobiele devices, kan dit ervoor zorgen dat mensen afhaken en ergens anders gaan kijken. Zorg ervoor dat je website responsive is, zodat hij automatisch aangepast wordt aan het scherm van het apparaat waarop hij bekeken wordt.

Promoot je website offline

Offline promotie is ook een geweldige manier om mensen naar je website te leiden. Zorg ervoor dat je je website adres op alle relevante offline materialen plaatst, zoals visitekaartjes, flyers en posters.

Zorg ervoor dat je website goed te vinden is in Google Maps

Als je een lokaal bedrijf hebt, is het belangrijk dat mensen je gemakkelijk kunnen vinden in Google Maps. Zorg ervoor dat alle informatie die hier staat correct is en up-to-date.

online-offline

1 Maak een goede pakkende titel en gebruik the thema zoekwoord dat je beoogt in de titel

 • Houd het kort en bondig.
 • Zorg ervoor dat de titel aansluit bij de inhoud van het artikel.
 • Gebruik het thema zoekwoord in de titel.
 • Zorg ervoor dat de titel pakkend is.
 • Maak gebruik van cijfers en lijstjes in de titel.
 • Probeer uniek te zijn met de titel.
 • Gebruik vragen in de titel om lezers te stimuleren het artikel te lezen.
 • Wees niet bang om een beetje controverse in de titel aan te brengen.
 • Maak gebruik van humor in de titel wanneer mogelijk.
 • Zorg ervoor dat de titel goed uitpakt op social media of andere online platformen waar je het artikel gaat delen.

2 Gebruik het thema zoekwoord in de url van de pagina

Zorg ervoor dat het zoekwoord dat je wilt targeten in de URL van je pagina staat. Dit helpt je met twee dingen:

 1. Het geeft aan de zoekmachines een signaal dat deze pagina over dat specifieke onderwerp gaat.
 2. Het maakt de URL makkelijker te onthouden voor bezoekers, waardoor ze sneller geneigd zijn om die specifieke pagina weer te bezoeken in de toekomst.

3 Gebruik het thema zoekwoord aan het begin van de pagina in de content

 • Zoekwoorden zijn belangrijk voor een goede website. Ze helpen je bezoekers om je site te vinden en ervoor te zorgen dat je site hoger in de zoekresultaten komt. Het gebruik van zoekwoorden aan het begin van de pagina is daarom erg belangrijk.
 • Zoekwoorden kunnen worden gebruikt in verschillende onderdelen van de content, maar het is het meest effectief als ze aan het begin van de pagina worden gebruikt. Dit betekent dat je ze moet gebruiken in de eerste paragraaf en in de eerste alinea van de pagina.
 • Als je dit doet, zullen je bezoekers weten wat je pagina gaat behandelen en zullen ze meer geneigd zijn om de rest van de pagina te lezen. Dit is een effectieve strategie voor het genereren van meer verkeer naar je site.

4 Gebruik het thema zoekwoord in subheadings van de pagina

 • Het gebruik van de juiste zoekwoorden in uw subheadings kan helpen bij het verhogen van jouw zoekmachineplaatsingen en het aantal bezoekers dat uw site bereikt. Het gebruik van het thema zoekwoord in de subheadings van jouw pagina is een goede manier om dit te doen. Dit helpt search engines begrijpen waar jouw pagina over gaat en waarom mensen naar jouw site moeten komen.
 • Zoals met alles, is het belangrijk om niet te overdrijven met het gebruik van zoekwoorden. Je wilt niet dat jouw pagina er spammy of onbetrouwbaar uitziet.

5 Maak een meta omschrijving met het thema zoekwoord

Met behulp van zoekwoorden in je meta omschrijving kun je ervoor zorgen dat je website beter vindbaar is in zoekmachines. Een goede meta omschrijving bevat:

 • Een korte en bondige beschrijving van wat de bezoeker kan verwachten op je website;
 • Maximaal 155 tekens, waarvan de eerste 120 characters het meest zichtbaar zijn in de SERP’s (Search Engine Result Pages)
 • Het belangrijkste zoekwoord of een synoniem ervan, aan het begin van de omschrijving;
 • Een aantrekkelijke call-to-action, om bezoekers aan te moedigen om op jouw website te klikken.

8 Gebruik afbeeldingen die passen bij het thema zoekwoord

Afbeeldingen zijn een belangrijk onderdeel van een website en kunnen helpen bij het versterken van het thema of de boodschap van een pagina. Selecteer afbeeldingen die aansluiten op het thema van de pagina en op de inhoud ervan. Een goede afbeelding kan de aandacht trekken en ervoor zorgen dat bezoekers langer blijven hangen. Let er ook op dat je afbeeldingen gebruikt die voldoen aan dezelfde zoekwoorden als je tekst, zodat je site hoger in Google kan komen te staan.

9 Gebruik passende schema data op je pagina’s

Als je een website wilt maken die er goed uitziet, moet je aandacht besteden aan de details. Een van de dingen waar je rekening mee moet houden, is het gebruik van schema’s. Schema’s zijn speciale stukjes code die door zoekmachines worden herkend en gebruikt om bepaalde informatie opvallend weer te geven in de zoekresultaten.

Dit kan ervoor zorgen dat mensen naar jouw pagina’s toe getrokken worden en dat ze daadwerkelijk converteren. Het gebruik van schema’s is dus een belangrijk onderdeel voor een goede website. In WordPress kun je daar een plugin voor installeren. Je kunt hier testen of je schema data werkt en hoe het er uit ziet. https://developers.google.com/search/docs/appearance/structured-data

10 Check de hoeveelheid content (woorden en afbeeldingen)

Als je een website wilt maken die er professional en aantrekkelijk uitziet, moet je de hoeveelheid content goed in de gaten houden. Het is belangrijk om genoeg tekst te hebben om je boodschap over te kunnen brengen, maar je wilt niet dat het erover loopt van de woorden. Ook is het belangrijk om afbeeldingen toe te voegen die relevant zijn voor je tekst en die de aandacht trekt. Als je deze dingen in de gaten houdt, maak je al snel een website waar mensen graag naar terugkeren. Check daarom het aantal woorden van de eerste 3 zoekresultaten op het zoekwoord dat je voor ogen hebt en ga hier iets boven zitten.

Wat zijn de voordelen van een SEO expert inhuren?

Wanneer je een website hebt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google komt. Dit kan door middel van SEO (Search Engine Optimization). Wanneer je goed geoptimaliseerd bent voor zoekmachines, zul je meer bezoekers naar je site krijgen en dus ook meer klanten. Er zijn veel verschillende factoren die bijdragen aan een goede SEO-score.

Daarom is het inhuren van een SEO expert een slimme zet. Een SEO expert weet precies hoe je jouw website kunt optimaliseren voor zoekmachines, zodat jij hoger in de zoekresultaten komt te staan. Dit betekent meer bezoekers op jouw website, en dus ook meer omzet. Bovendien kan een SEO expert je helpen bij het bouwen van een succesvolle online marketingstrategie, waardoor je nog meer bezoekers naar je website kunt trekken. Kortom: er zijn tal van voordelen te noemen als je ervoor kiest om een SEO expert in te huren!

Conclusie: Hoe maak je een goede website?

De conclusie is eenvoudig: als je wilt dat je website goed presteert, moet je erin investeren. Doe de nodige research, maak een helder plan en zorg ervoor dat je de juiste mensen inschakelt om het voor je uit te voeren. Alleen dan kun je er zeker van zijn dat je een succesvolle website in handen hebt die precies doet wat jij wilt.

maak een goede website

Wil je jouw website een SEO boost geven?
Neem contact op!

Een eerste blik op jouw website kost je niets en levert je zeker een paar nieuwe inzichten op.

Share This