Hier volgen een aantal gratis website tips om je op weg te helpen!

Hier zijn jouw gratis tips!

Communicatie is een lastig iets. Wat maakt een website leesbaar? Gebruik ik vakjargon, formele taal of bijvoorbeeld spreektaal? Wat wil ik nu eigenlijk vertellen met mijn website? Om je op weg te helpen zijn hier een aantal gratis tips voor je website.

Voor je begint jouw website te wijzigen is het altijd een goed idee om uit te zoeken wat jouw beste pagina’s zijn. Dit kun je bijvoorbeeld in je google analytics terugvinden. Als deze goed aansluiten op de focus van je website is het verstandig deze niet (teveel) te veranderen. Houd daarbij in gedachten dat de bezoeker iets zoekt op jouw website, een antwoord op zijn probleem of vraag!

01. Geef je website focus.

Dat wil zeggen: Zorg dat het onderwerp van je website duidelijk is. Hoe meer pagina’s je hebt met verschillende onderwerpen hoe meer het onderwerp van je website onduidelijk wordt.

Let op: Ik heb het hier niet over jouw blog. Daar kun je alles kwijt in artikelen die gerelateerd zijn aan het onderwerp van de website.

02. Zorg dat je website op alle apparaten goed leesbaar is.

10 jaar geleden zocht iedereen nog op een laptop of desktop computer. Tegenwoordig is dat anders. Er wordt  op alle apparaten gezocht die een browser en internet hebben. Dus op laptops en desktop computers, maar ook op tablets, mobiele telefoons, televisies enzovoort. Een klein percentage zoekt zelfs via zogenaamde assistants, zoals Alexa en Googlehome (ik noem nu even de 2 bekendste).

Test je website op apparaat X,Y en Z – Ook al heb je een simulator voor tabs en mobile in je cms. Het is altijd een goed idee om toch even te testen hoe jouw website er werkelijk op zo’n apparaat uitziet. Je zult merken dat er vaak verschil in zit.

03. Maak meteen duidelijk wat jouw missie is.

Leg meteen de vinger op hetgeen jouw business is. En zet daar een duidelijke call to action op.

Call to action: – Neem vandaag nog contact op. Vraag ons naar de mogelijkheden. Kies één van onze pakketten.

04. Test je website op fouten en snelheid.

Er zijn online allerlei testen beschikbaar voor een gratis website scan. Deze scannen jouw website op fouten en op snelheid. Vooral snelheid is een steeds grotere factor. Wat doe je zelf als je niet binnen 3 seconden iets in beeld krijgt?

Website test voorbeeldNibbler

Minder fouten en een snelle site verhoogt niet alleen de gebruikerservaring maar zijn ook belangrijke factoren waarop jouw website gaat ranken.

 

05. Gebruik begrijpelijke taal.

Het gebruik van taal is een belangrijke component in jouw website. Wanneer het doel van jouw doelgroep (die niets weet van het onderwerp) informatie te vinden is, begin dan met begrijpelijke taal. Jip en Janneke dus. Op een diepere level of vervolgpagina kun je uitweiden met technische details. Schrijf de landingspagina op de kennislevel van jouw bezoeker.

Technische specificaties – Voor de meer onderlegde bezoeker is dit een goed idee

Voor de leek is het wellicht goed een analogie of een praktijkvoorbeeld te gebruiken. Bijvoorbeeld hoeveel procent van jouw dagelijks energieverbruik je gemiddeld kunt afdekken met de zonnepanelen die je op het oog hebt.

Formele taal of spreektaal – Afhankelijk van het onderwerp en doelgroep kun je het een of het ander gebruiken. regel is wel hier enorm consequent in te zijn.

Vakjargon – Als dit geen gemeengoed is, leg het in 3 zinnen uit.

En nu?

Zorg dat je relevant bent!

Bovenstaande gratis tips voor je website zijn veelal zaken die je zelf na kunt gaan en die je ook zelf kunt oplossen. Jij weet immers meer van jouw business dan wie ook. Op die manier kun je ook jouw teksten afstemmen op jouw bezoekers.

Een stuk lastiger wordt het als je heel bewust omgaat met de vraag op welke zoekopdracht of via welk medium jouw bezoeker op jouw website komt.
Stel je voor je verkoopt diervoeding. Dat is het centrale onderwerp waar jouw business op draait, waar je op gevonden wilt worden. Vervolgens ga je een keyword research doen op diervoeding en alles wat daar mee te maken heeft. Zo ook zoekwoorden (of zinnen) als: “Mijn hond heeft chocolade gegeten”.

Je doet linkbuilding, schrijft nog meer artikelen en yes! Je staat bovenaan in de zoekmachine op “Mijn hond heeft chocolade gegeten”.

Nu is de vraag: Wat doet de bezoeker nu precies op de website? En hoe krijg ik hem aan mijn diervoeding?
Naar grote waarschijnlijkheid gebeurt er het volgende: De bezoeker leest in de 1e paragraaf dat het verstandig is meteen naar de dierenarts te gaan, hij verlaat de website en hij is weg. Wel een bezoeker maar geen klant. Waarschijnlijk weet deze bezoeker binnen 2 uur al niet meer waar hij die informatie heeft gelezen.

Wat heeft dan wel zin? Nou, eigenlijk niet zo moeilijk. wat als de bezoeker op “Mijn hond laat veel scheten” binnenkomt op je website? Dan kun je uitleggen wat er met de hond met bepaald soort eten gebeurt en dat dit simpel met jouw diervoeding te verhelpen is. Daar ligt de focus dus weer meteen op jouw business!

gratis website tips

het plan

Oké helder, bedankt voor de gratis website tips, …en verder?

  1. Een goed idee is eerst een iemand die geen of weinig verstand heeft van het gene wat je doet te vragen of hij snapt wat je doet.
  2. Een goede website zonder marketingactiviteiten is als een oase in de woestijn. Mooi, maar niet erg toegankelijk. Er moet dus een routing komen naar jouw website. Dit kan offline door middel van bijvoorbeeld radio, maar ook online via social media, adwords, linkbuilding enzovoorts. Realiseer je wel goed dat een killer website moet staan voordat je aan promotie begint. Als je mensen naar jouw website leidt en deze is (nog) niet goed dan is de kans dat ze nog een keer terugkomen heel gering. En dat is natuurlijk jammer.
  3. Kijk op analytics wat jouw website doet qua bezoekers, keywords en conversie. Analyseer ook waar het fout gaat.

Toch teveel werk?

Wat kan ik behalve deze gratis tips voor je website nog voor je doen?

Strategische Keywords

Relevante keywords waar je niet aan heeft gedacht

Website focus

Breng de focus van de website terug naar het thema van jouw bedrijf,

Meer bezoekers

Met de partners die wij hebben genereer je meer bezoekers,

Meer tijd op de website

Als jouw content aansluit op de wens van de bezoeker blijven ze langer op de site

Betere techniek

Een goede websitetechniek wordt gewaardeerd door de zoekmachines

Logische navigatie

Met een logische navigatie vallen alle puzzelstukjes samen

Wil je jouw website een SEO boost geven?
Neem contact op!

Een eerste blik op jouw website kost je niets en levert je zeker een paar nieuwe inzichten op.