Wat is een snippet en waarom zijn ze belangrijk?

In deze blogpost leggen we je uit wat een snippet precies is en waarom ze zo belangrijk zijn.

Wat is een snippet?

Een snippet is een korte beschrijving van een webpagina die door zoekmachines wordt getoond in de zoekresultaten. Deze beschrijving geeft de lezer een idee van wat er op de pagina te vinden is, waardoor ze beter kunnen beslissen of de pagina relevant is voor hun zoekopdracht. Snippets zijn dus belangrijk omdat ze de lezers helpen bij het maken van een keuze uit de zoekresultaten.

Hoe maak je snippets?

Een snippet is in principe een kort fragment van een webpagina of artikel dat door een zoekmachine wordt getoond in de zoekresultaten, en wordt vaak samengesteld uit elementen uit de webpagina zoals de titel en een relevante zin die synoniem is voor de kern van de pagina. Snippets zijn belangrijk omdat ze bepalen hoe je pagina of artikel in de zoekresultaten wordt weergegeven. Je wilt dat je snippet aantrekkelijk is en relevante informatie bevat, zodat mensen klikken om je pagina te bezoeken. Voeg deze elementen dus toe aan je pagina.

Wat is belangrijk voor een snippet?

Zorg dat in de snippet bepaalde woorden of zinnen in staan die overeenkomen met de zoekterm, of dat de snippet een relevante pagina is voor de zoekterm. Snippets zijn dus belangrijk omdat ze bepalen wat mensen te zien krijgen wanneer ze naar iets zoeken, en dus ook kunnen beïnvloeden of het interessant genoeg is om naar een pagina door te klikken.

Welke tools hebben we nodig om snippets te maken?

Om snippets te maken, hebben we een paar hulpmiddelen nodig. Ten eerste hebben we een hulpprogramma voor zoekwoordenonderzoek nodig. Dit zal je helpen de juiste zoekwoorden te vinden om te targeten. Ten tweede heb je een content managementsysteem (CMS) nodig zoals WordPress of Drupal. Dit helpt je bij het maken en beheren van de inhoud. Ten derde heb je een analysetool nodig zoals Google Analytics. Dit zal je helpen onze voortgang bij te houden en te zien hoe jouw snippets presteren.

Om een goede snippet te maken, moet je letten op de volgende dingen:

  • Titel: De titel van je pagina of artikel moet kort en krachtig zijn. Het moet duidelijk aangeven wat de inhoud van je pagina is.
  • Beschrijving: De beschrijving onder je titel geeft mensen meer informatie over wat ze kunnen verwachten als ze op je pagina klikken.

 

Welke tools kunnen helpen om jouw blog meer traffic te geven?

Wanneer we het hebben over het vergroten van het bereik van onze blog, is het belangrijk om te leren over de verschillende soorten tools die ons kunnen helpen dit doel te bereiken. Een van deze tools is een ‘snippet’. Snippets zijn kleine stukjes code die we kunnen gebruiken om onze blogposts beter vindbaar te maken in zoekmachines. Door goed gebruik te maken van snippets, kunnen we ervoor zorgen dat onze blogposts hoger in de zoekresultaten komen te staan, wat uiteindelijk kan leiden tot meer traffic naar onze site.

search snippet

Conclusie

Een snippet is een korte samenvatting van een groter stuk tekst. Deze worden vaak gebruikt in zoekmachines, social media en andere online platformen. Ze zijn belangrijk omdat ze ervoor zorgen dat de lezer snel de inhoud van een stuk tekst kan begrijpen. Daarnaast geven ze ook een goede indicatie van wat er verder in het stuk tekst staat.

Zie ook de snippet in de begrippenlijst.

Meer lezen: Google zegt dit: https://developers.google.com/search/docs/advanced/appearance/featured-snippets

Wil je jouw website een SEO boost geven?
Neem contact op!

Een eerste blik op jouw website kost je niets en levert je zeker een paar nieuwe inzichten op.

Share This